Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا می‌گوید تا سپتامبر پیش رو یعنی حوالی دو ماه دیگر افغانستان را ترک می‌کند، کاظمی تا ده روز دیگر به دیدار بایدن می‌رود و گفته می‌شود یکی از موضوعات موردبحث میان او و بایدن کنداکتور خروج آمریکاییان از عراق خواهد بود، در لبنان نخست وزیر بعد از چندین ماه رفت و آمد و رایزنی از تشکیل دولت عقب می‌نشیند، در یمن در حالی که مارب در آستانه سقوط است، جبهه بیضا با همکاری القاعده یا همان دشمن درجه یک آمریکا فعال می‌شود و بخشی از توان مقاومت یمن را متوجه خود می‌کند، در سوریه دامنه فشار‌های ناشی از تحریم‌های قیصر لحظه به لحظه تشدید می‌شود و در فلسطین بحث‌ها بر سر آتش بس و کمک رسانی به غزه و رفت و آمد‌های دیپلماتیک آنقدر غلیظ می‌شود تا دولت جدید و هزار تکه اسرائیل مجالی برای نفس کشیدن پیدا کند و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آیا همزمانی این مسائل اتفاقی است؟

بیشتربخوانید

رهبر طالبان: با وجود پیشروی های نظامی، حامی جدی راه حل سیاسی برای افغانستان هستیم

در چنین شرایطی مردم منطقه و مردم این کشور‌ها حتی اگر اوضاع را بحرانی ندانند محکومند که آن را بحرانی قلمداد کنند چرا که نا آرامی و بحران را فقط متوجه یک کشور نمی‌بینند.

اوضاع نا آرام است و بناست نا آرام نگه داشته شود حداقل تا زمانی که شرایط برای ترک منطقه از سوی آمریکا بدون هیچ دغدغه‌ای فراهم شود و البته دولت اسرائیل خود به بازیابی کامل خود دست یابد و اوضاع نا آرام باقی می‌ماند تا پروژه عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل تکمیل شود. در هر دو حالت تا اسرائیل اطمینان از امنیت خود حاصل نکند، اوضاع بر همین منوال خواهد بود.

آیا هیچ ازخود پرسیده ایم چرا علیرغم کینه بایدن از ترامپ مساله عادی سازی روابط اسرائیل با چند کشور عربی در دولت بایدن مهر تایید خورد؟ آیا جز این است که تنها رکن باقیمانده از استراتژی آمریکا در منطقه یعنی حمایت و صیانت از اسرائیل محتاج تقویت و مساعدت است؟ آیا آمریکا می‌تواند اسرائیل را در شرایطی اینگونه پر آشوب و پر دشمن تنها بگذارد و برود؟

سرنوشت افعانستان جدید می‌تواند مدلی باشد که در سایه آن دولت عراق مجاب شود از آمریکا درخواست کند حداقل در بخش فنی و تکنیکی همچنان در این کشور نیرو داشته باشد، یمن از شر القاعده پذیرای طرح‌های صلح امریکایی شود، لبنان از شر بی دولتی دست به دامان هر دولت در دسترسی بشود، غزه بخاطر تامین معاش از اهداف مقاومت کوتاه بیاید و مقاومت همچنان به صفت مدافع غزه بودن و نه مدافع بیت المقدس شدن رضایت دهد و بالاخره سوریه علم تسلیم در مقابل قانون سزار را بالا ببرد.

آمریکا حتی اگر از افغانستان برود در کنار مرز‌های آن به کمین خواهد نشست. آمریکا نیتی بر عقب نشینی از عراق ندارد، آمریکا نمی‌تواند اسرائیل محاصره شده از سه طرف لبنان، سوریه و فلسطین را تنها گذارد، آمریکا نمی‌تواند یمن مسلط بر دریای سرخ و باب المندب را تصور کند و در یک کلام آمریکا نمی‌تواند و نمی‌خواهد زور را بدهد و التماس بگیرد.

مردم منطقه باید با تهدیداتی خاص دست و پنجه نرم کنند تا اسرائیل در امنیت باشد و آمریکا هم توجیهی برای حضور در منطقه داشته باشد و هم برای ماندن بیشتر دعوت‌هایی جدید دریافت کند. افغانستان با هرج و مرج و سرنوشتی در ابهام، عراق با محرومیت از انتخابات، سوریه و فلسطین با گرسنگی، یمن با القاعده و لبنان با ورشکستگی مدام تهدید می‌شوند... معروف است که دمکرات‌ها اساساً با پنبه سر می‌بُرند.

منبع: العالم

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افغانستان تحولات منطقه تحولات افغانستان تحولات سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۸۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا

در حالی که اغلب دانشگاه‌های آمریکا درگیر اعتراضات در حمایت از فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی هستند و پلیس این کشور خشونت بی‌سابقه‌ای علیه دانشجویان به کار می‌برد، چهره‌های سینمایی جهانی به شکل عجیبی نسبت به این موضوع سکوت پیشه کرده‌اند؛ دقیقا برعکس رویه‌ای که درباره کشورهای دیگر در پیش می‌گیرند!

به گزارش ایسنا، حملات وحشیانه و گسترده نظامیان ارتش اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع غزه، منجر به شهادت و مجروح شدن هزاران فلسطینی بی‌گناه شده و این جنایات کم سابقه زمینه را برای اعتراضات گسترده در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا و حتی اروپا فراهم کرده است، اعتراضاتی که با خشونت و سرکوب شدید تاکنون به بازداشت ۱۰۰۰ دانشجو انجامیده است.

اما موضوعی که بیش از هر چیز به چشم می‌آید، سکوت سلبریتی‌های سینمای جهان و رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی در قبال این برخورد خشونت آمیز با دانشجویان معترض است؛ آن هم در شرایطی که آن‌ها در نابسامانی‌های مرتبط با کشورهای دیگر از جمله اعتراضات ۱۴۰۱ ایران، اظهارنظر را وظیفه و رسالت خود می‌دانستند؛ آن‌ زمان علاوه بر رسانه‌های فارسی‌زبان، چهره‌هایی سینمایی مانند انجلینا جولی، ماریون کوتیار، فلورنس پیو، اورلاندو بلوم، شارلیز ترون، جنیفر انیستون، جنیفر گارنر و... درباره اعتراضات ایران واکنش‌ نشان داده بودند.

به عنوان مثال، جی.‌ کی. رولینگ، نویسنده مطرح بریتانیایی و خالق مجموعه «هری پاتر» که مخاطبان فراوانی دارد، با بازنشر ویدیویی از مسیح علی‌نژاد که در آن زنان ایرانی در حال کوتاه کردن موهای خود بودند، نوشته بود: «شجاعت واقعی این شکلی است». یا انجلینا جولی، بازیگر مشهور آمریکایی در یک پست اینستاگرامی به «زنان شجاع، سرکش و نترس ایران زمین» ادای احترام کرد و خطاب به زنان ایرانی گفت: «شما را می‌بینیم». ژولیت بینوش با انتشار ویدئویی از قیچی کردن موی خود و بازیگرانی مانند ماریون کوتیار ویدیوهایی در حمایت از اعتراضات ایران منتشر کردند و «در همبستگی، برای حق آزادی برای زنان و مردان ایرانی» مطالبی را منتشر کرد.

اغلب سلبریتی‌های سینمایی که بی‌واهمه در مورد مسائل داخلی سایر کشورها در صفحات اجتماعی خود در فضای مجازی اظهارنظر می‌کنند، در شرایطی موضع سکوت اتخاذ کرده‌اند که صدای مخالف دانشجویان آمریکایی توجهات را بیش از پیش به وضعیت جنگ در غزه جلب کرده و بحث‌های گسترده‌ای را در سیاست خارجی ایالات متحده در قبال اسرائیل ایجاد کرده است. با این‌حال، انتشار ویدیوهایی از برخوردها و دستگیری‌های خشن در محیط‌های دانشگاه‌ی امریکا توسط پلیس این کشور که تعدادی از آن‌ها، اساتید و دانشجویان زن هستند، بازتاب‌های جهانی داشته اما تاکنون با واکنش خاصی از سوی این چهره‌ها مواجه نشده است.

همچنین رسانه‌های فارسی زبان نیز ترجیح داده‌اند چشم خود را روی این اتفاق ببندند.

توضیح ویدئو: دستگیری یک استاد دانشگاه معترض در واشنگتن

اما این اعتراض‌ها و خشونت‌های زیاد پلیس آمریکا در محیط دانشگاهی علیه معترضان به اسرائیل، باعث شده است صدای کسانی که پیش از این با حمایت‌های بی‌قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی مخالف بودند، بیش از پیش به گوش جامعه آمریکا برسد. معترضان در دانشگاه‌های آمریکا خواستار آتش بس در جنگ با فلسطین، خارج کردن سرمایه‌های دانشگاهی از شرکت‌هایی که با ارتش اسرائیل همکاری دارند و پایان کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم هستند. در این میان، گرچه چهره‌هایی مانند «سوزان سراندون»، «جان کیوزاک» و «مارک روفالو» در واکنش به سرکوب اعتراضات دانشجویی توسط پلیس آمریکا پست‌هایی در صفحه اجتماعی ایکس (توئیتر) خود منتشر کردند، شمار زیادی از چهره‌های معروف فعال در عرصه هنر و سرگرمی واکنش خاصی به این موضوع نداشته‌اند که البته این موضوع را می‌توان به وحشت آنها نسبت به عواقب احتمالی حمایت از فلسطین نسبت داد.

لازم به توضیح است که در مواردی، حمایت چهره‌های سینمایی مطرح و به ویژه هالیوودی از فلسطین تبعاتی برای آنها داشته و حتی به کنار گذاشته شدن آن‌ها از پروژه‌ها انجامیده است؛ چرا که بخش قابل توجهی از سرمایه‌های هالیوود در اختیار کمپانی‌هایی با مالکان یهودی است و به نوعی ترس از وورد چهره‌ها به لیست سیاه هالیوود در مواردی مانع از اظهارنظر صریح سیاسی در حمایت از فلسطین شده است. به عنوان مثال «ملیسا باررا» بازیگر سری فیلم‌های «جیغ» به دلیل محکوم کردن حمله اسرائیل به غزه و درخواست آتش‌بس از سری فیلم‌های ترسناک «جیغ» کنار گذاشته شد و آژانس بازیگری که نماینده «سوزاندن سراندون» بازیگر برنده اسکار است هم پس از صحبت‌های او در محکومیت حمله به غزه، به همکاری با این بازیگر پایان داد.

به بیانی دیگر، بر خلاف جنبش‌های اخیر چون «Black Lives Matter» (زندگی سیاه‌پوسان اهمیت دارد) که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ با اتحاد هالیوودی علیه سیاست حاکم ایالت متحده همراه بود اما درباره جنگ اسرائیل در غزه هالیوود دچار دودستگی شده است. در عین حال، در موضوع حمله اسرائیل به غزه که باز هم پای امریکا به شکل آشکار در درگیری مستقیم نبود، بسیاری از هنرمندان مانند «بردلی کوپر»، «آلفونسو کوارون»، «سلنا گومز»، «لوپیتا نیونگو»، «جنا اورتگا»، «واکین فینیکس»، «مارک روفالو» و «مارک رایلنس» از جمله بیش از ۲۶۰ نفری بودند که نامه‌ای را امضا کردند که در آن از جو بایدن و کنگره خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند، اما برخی دیگر از سلبریتی‌های هالیوودی همچنان به دلیل بی‌تفاوتی یا ترس از دست دادن جایگاه خود اظهارنظر خاصی در این باره نداشته‌اند.

باید منتظر ماند و دید و رویکرد یک بام و دو هوای سلبریتی‌های هالیوود در قبال اظهارنظر پیرامون مسائل جهانی تا چه زمانی ادامه دارد و آیا آنها قادر خواهند بود در مورد مسائل داخلی آمریکا نیز به همان صراحتی صحبت کنند که در مورد مسائل سایر کشورها اظهار نظر می کنند یا خیر؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اسرائیل شد
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • آمریکا ۵ واحد ارتش صهیونیستی را ناقض حقوق بشر دانست
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق