Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائتلاف الفتح از جریان‌های اکثریت در پارلمان پیشین عراق به حوادث روز گذشته (جمعه) در بغداد و حمله به معترضان نتایج انتخابات اخیر این کشور واکنش نشان داد و خواستار توقف فوری حملات و خشونت نیروهای امنیتی علیه تظاهرکنندگان شد.

 ائتلاف الفتح  از دولت موقت به رهبری «مصطفی الکاظمی» خواست که برای توقف کشتار و حمله به معترضان نتایج انتخابات اخیر پارلمانی دستور فوری صادر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عباس الکنانی»، از اعضای برجسته ائتلاف الفتح امروز (شنبه) در این باره به خبرگزاری «المعلومه» گفته است دولت باید دستور فوری برای توقف ریختن خون تظاهرکنندگان در بغداد و دیگر شهرهای عراق را صادر کند.

وی تاکید کرد که قانون اساسی اعتراض به نتایج انتخابات را جزو حقوق مشروع و تضمین شده معترضان شمرده است بنابراین دولت موقت باید برای جلوگیری از خونریزی و کشتار اعتراض کنندگان در بغداد و دیگر استان ها دستور فوری و صریح صادر کند.

الکنانی گفت که دولت موقت الکاظمی موظف است حمله کنندگان به معترضان را مورد بازخواست و محاکمه قرار دهد.

این عضو ائتلاف الفتح ادامه داد که تظاهرکنندگان پس از سرقت آرای شان توسط کمیسیون انتخابات، حقوق مشروع خود را مطالبه می کنند و به دلیل تعلل کمیسیون در رسیدگی به خواسته های مشروع تظاهرکنندگان، این حقوق سلب شده است.

از سوی دیگر، «محمد البلداوی» از رهبران جنبش «الصادقون» و نماینده پیشین مجلس عراق گفت که حمله به معترضان نتایج انتخابات در بغداد، برای سرپوش گذاشتن بر تقلب و دزدی آرا انجام شده است.

وی در اظهاراتی دولت را به تعرض و حمله عمدی به اعتراض های مسالمت آمیز در مقابل دروازه‌های «منطقه سبز» (الخضرا) بغداد به منظور سرپوش گذاشتن بر رسوایی تقلب در انتخابات متهم کرد و خواستار محاکمه و پاسخگویی عوامل و آمران حملات شد.

البلدوی تاکید کرد که هدف قرار دادن تظاهرکنندگان برنامه و سناریویی عمدی است که با هدف ترساندن معترضان و جلوگیری از گسترش مخالفت شهروندان با اعتراض ها علیه تقلب در انتخابات انجام شده است.

عضو جنش الصادقون افزود که شهادت و مجروح شدن بیش از ۲۰۰ شهروند در عرض چند ساعت در بغداد نشان دهنده گستردگی خشونت ها علیه تظاهرکنندگان و همچنین میزان نفرت برخی از رهبران امنیتی است.

البلداوی توضیح داد که اعتراض ها علیه تقلب در نتایج انتخابات، مسالمت آمیز بود اما معترضان با سلاح های گرم هدف قرار گرفتند؛ مقامات ذیربط باید عاملان را به دادگاه بکشانند و آنها را به اتهام قتل عمد معترضان محاکمه کنند.

نیروهای امنیتی عصر روز گذشته (جمعه) در ورودی منطقه سبز بغداد با معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق که معتقدند در روند و نتایج انتخابات دستکاری شده است، درگیر شدند.

صدای شلیک گلوله برای متفرق کردن معترضان چند دقیقه ادامه یافت و نیروهای امنیتی برای عقب راندن جمعیت تظاهرات کننده از منطقه سبز بغداد با شلیک هوایی و گاز اشک آور تلاش کردند معترضان را متفرق کنند.

برخی منابع در اخبار اولیه گفتند که یک نفر در جریان درگیری معترضان با نیروهای امنیتی مستقر در ورودی های منطقه سبز بغداد کشته شده و ۳۰ نفر مجروح شده اند. در ادامه برخی منابع دیگر از کشته شدن ۳ معترض خبر دادند در حالی که وزارت بهداشت عراق تعداد مجروحان را ۱۲۵ نفر، بدون مورد فوتی اعلام کرد.

با گذشت حدود سه هفته از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق که انتظار می رفت به یکسال بحث و جدل پساانتخابات ۲۰۱۸ این کشور خاتمه دهد، همچنان اوضاع سیاسی عراق با وجود دیدارهای متعدد سران سیاسی، شاهد رکود و حرکت درجا است.

معترضان به دستکاری نتایج انتخابات پارلمانی عراق همچنان خیمه های تحصن را در پشت منطقه امنیتی سبز در مرکز بغداد و در برابر مقر هیات دولت این کشور و سفارتخانه های آمریکا و انگلیس تقویت کردند؛ چادرهایی که دیشب به آتش کشیده شد و رایزنی ها برای تشکیل فراکسیون بزرگ و تشکیل دولت نیز به بعد از تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات و رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی موکول شده است.

گروه‌های سیاسی معترض و معترضان متحصن در پشت دیوارهای منطقه امنیتی سبز بغداد در انتظار رسیدگی جدی کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق به شکایت‌های قانونی به دستکاری نتایج انتخابات هستند و همین امر، باعث شده تا دیگر گروه‌های سیاسی، رایزنی برای تشکیل فراکسیون بزرگ و تشکیل دولت جدید را به بعد از تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) موکول کنند.

«هیات هماهنگی جریان‌های سیاسی معترض به نتایج اولیه انتخابات عراق» پیش تر اعلام کرده بود که تا روشن نشدن نتایج نهایی انتخابات پارلمانی و رسیدگی به شکایت ها، از هرگونه رایزنی درخصوص تشکیل فراکسیون بزرگ و دولت آتی خودداری می کند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نتایج انتخابات نیروهای امنیتی ائتلاف الفتح منطقه سبز سبز بغداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۴۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است.

در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر اظهارات مداخله جویانه او شد.

وی با بیان اینکه اظهارات اخیر سفیر واشنگتن در بغداد مردود و نیازمند موضع ملی برای بیرون راندن آن از عراق است، تاکید کرد: رومانوسکی ملت و دولت عراق را بسیار خوار و خفیف کرده و تداوم تحرکات وی خطرناک است و تبعاتی برای حاکمیت کشور به همراه دارد.

به گفته الصالحی، این قبل تحرکات آمریکا، دخالت آشکار در امور داخلی عراق است.

«نیسان الزایر» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز اظهارات رومانوسکی درباره اصلاح قانون مبارزه با فحشا و بی بندو باری جنسی در مجلس عرا، را مورد انزجار قرار داد.

«یاسر الحسینی» دیگر نماینده مجلس عراق نیز گفت: ما نمی‌پذیریم که سفیر آمریکا در بغداد خود را رئیس جمهور عراق بداند. دخالت‌های وی مخرب است، از این رو از دولت می‌خواهیم که قیمومیت آمریکا بر عراق را متوقف کند.

وی به دخالت‌های سفیر آمریکا در عراق در امور امنیتی و مسائل اجتماعی در کشورش اشاره کرد و خواستار واکنش دولت و وزارت خارجه عراق در قبال تحرکات سفیر آمریکا در بغداد شد.

پیش از این نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق با اشاره به اینکه، رومانسکی قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده، گفته بود: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشا در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی افزود: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین، هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

در همین حال، «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق نیز تاکید کرده بود: سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی ادامه داد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشور‌های غربی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارلمان عراق اخیرا با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند