Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وقوع حوادث تروریستی در نقاط مختلف عراق موجب شده است تا بار دیگر موجی از ناامنی در برخی مناطق این کشور حاکم شود. تنها در طول یک هفته گذشته حداقل ۳ عملیات تروریستی در نقاط مختلف عراق اتفاق افتاده است. در همین ارتباط، حدود یک هفته پیش بود که تروریست‌های تکفیری داعش به منطقه مخمور واقع در اربیل یورش بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این حمله تروریستی ۳ نفر کشته و ۱۰ تَن دیگر زخمی شدند.

روز گذشته نیز عراق شاهد وقوع ۲ انفجار تروریستی بود. انفجار اول در استان بصره به وقوع پیوست و طی آن شماری از غیر نظامیان عراقی کشته و زخمی شدند. انفجار دوم در استان کرکوک اتفاق افتاد. به دنبال این انفجار نیز ۲ غیر نظامی عراقی کشته و شماری دیگر به شدت زخمی شدند. وقوع اقدامات تروریستی در نقاط مختلف عراق نگرانی از کشیدن شدن دامنه این اقدامات به سمت و سوی بغداد را افزایش داده است.

شخصیت‌ها، احزاب، جریان‌ها و ائتلاف‌های سیاسی عراق سلسله اقدامات تروریستی اخیر در این کشور را محکوم کرده‌اند. در همین ارتباط، «شیخ علی الاسدی» رئیس شورای سیاسی جنبش نجباء عراق اعلام کرد: «انفجار بصره وجود شکاف‌های اطلاعاتی در کشور را نشان داد. همانگونه که پیشتر گفته بودیم، بار دیگر تاکید می‌کنیم که سرویس‌های اطلاعاتی بین‌المللی و منطقه‌ای درصدد فعال‌سازی تروریسم هستند».

رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی نجباء در ادامه سخنان خود در این زمینه یادآور شد: «اینگونه اتفاقات همواره در آستانه فرا رسیدن موعد خروج اشغالگران آمریکایی از عراق رخ می‌دهد». وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها برای باقی‌ماندن در عراق، مبارزه با داعش را بهانه می‌کنند؛ افزود: داعش در مقابل دیدگان آمریکایی‌ها جولان می‌دهد. مبارزه با داعش توسط آمریکا یک دروغ بزرگ است.

واقعیت این است که بازگشت عملیات و اقدامات تروریستی و انفجاری به عراق نمی‌تواند با مسأله خروج نظامیان ایالات متحده آمریکا از خاک این کشور بی ارتباط باشد. طبق توافقی که طرف‌های آمریکایی و عراقی پیشتر با یکدیگر داشته‌اند، تا پایان سال جاری میلادی تمامی نیرو‌های رزمی ایالات متحده باید خاک عراق را ترک کنند. بنابراین، همزمانی وقوع حوادث تروریستی با موعد خروج نیرو‌های آمریکایی از خاک عراق تصادفی نیست.

آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا از حوادث امنیتی و تروریستی اخیر به عنوان دستاویزی برای تداوم حضور نظامی خود در خاک عراق بهره برداری نمایند. بنابراین، اکنون ما شاهد احیای مجدد داعش در عراق هستیم. هدف اصلی و اساسی از تلاش‌های خارجی برای احیای داعش، حاکم ساختن ناامنی در عراق و بهره برداری از آن برای تداوم حضور نظامی در این کشور است.

نکته قابل تأملی که در این زمینه وجود دارد، جغرافیایی است که طی مدت زمان گذشته حوادث تروریستی عمدتاً در آنجا متمرکز بوده است. از میان سه عملیات تروریستی اخیر دو عملیات در مناطق کُردنشین به وقوع پیوسته است. حمله تروریستی به منطقه مخمور در اربیل و وقوع انفجار در استان کرکوک، دو عملیاتی هستند که طی یک هفته گذشته در اقلیم کردستان اتفاق افتاده‌اند و این مسأله نیز تصادفی نیست.

به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی‌هایی وجود دارد که آمریکایی‌ها بتوانند حداقل حضور نظامی خود در مناطق کردنشین را حفظ کنند. از آنجایی که اقلیم کردستان عراق با بقای نظامی آمریکایی‌ها در مناطق کردنشین موافق است، وقوع حوادث تروریستی این اجازه را به اربیل می‌دهد تا رسماً از واشنگتن درخواست بقای طولانی مدت در مناطق کردنشین را مطرح سازد. بنابراین، آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا حتی اگر موفق به تداوم حضور نظامی در نقاط مختلف عراق نشدند، حداقل حضور خود در مناطق کردنشین را به بهانه بسط ناامنی در این مناطق، تثبیت سازند.

در همین ارتباط، «سعد المطلبی» عضو ارشد ائتلاف «دولت قانون» عراق تصریح می‌کند: «با نزدیک شدن به زمان خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق احتمال افزایش موج اقدامات تروریستی وجود دارد». این شخصیت عراقی اظهار داشت: «ایالات متحده آمریکا از حوادث تروریستی اخیر برای طولانی‌تر کردن حضور نظامی خود در این کشور بهره برداری خواهد کرد. در واقع، آمریکایی‌ها به بهانه وخامت اوضاع امنیتی در عراق تلاش خواهند کرد تا مدت زمان بیشتری را در خاک این کشور باقی بمانند».

از سوی دیگر، بازتولید اقدامات و عملیات تروریستی و انفجاری در عراق در سطح سیاسی نیز قابل بررسی است. سرویس‌های اطلاعاتی خارجی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام با فعالسازی هسته‌های پنهان داعش تلاش کردند تا مانع از برگزاری انتخابات شوند. با این حال، تلاش‌های مذکور با نقش آفرینی محوری نیرو‌های حشد شعبی ناکام ماند و انتخابات پارلمانی در موعد مقرر برگزار شد.

اکنون نیز که انتخابات برگزار شده است، هسته‌های پنهان داعش توسط دستگاه‌ها و سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و به ویژه ایالات متحده آمریکا فعال شده‌اند تا از تشکیل دولت و پارلمان جدید عراق ممانعت به عمل آورند. هدف از این اقدام، ایجاد خلأ سیاسی در عراق است.

نکته قابل تأمل دیگری که در این زمینه وجود دارد، همزمان شدن وقوع حوادث تروریستی با توافقات اولیه میان هیأت هماهنگی شیعیان و مقتدی صدر است. این همزمانی در سطح سیاسی نیز قطعاً تصادفی نیست. اخیراً توافقات اولیه‌ای میان اعضای هیأت هماهنگی شیعیان و مقتدی صدر پیرامون راه اندازی کمیته‌های مشترک و نیز تشکیل دولت توافقی حاصل شد. به نظر می‌رسد که حوادث تروریستی چند روز گذشته با هدف ممانعت از عملیاتی شدن نهایی توافقات هیأت شیعی و مقتدی صدر صورت پذیرفته‌اند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عملیات تروریستی عراق وقوع حوادث تروریستی نقاط مختلف عراق اقدامات تروریستی مناطق کردنشین تروریستی اخیر ایالات متحده آمریکایی ها حضور نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۸۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود

ایسنا/ایلام استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور ایلام گفت: قابلیت‌های فرماندهی و موشکی ایران در عملیات «وعده صادق» درسطحی بسیار وسیع و از نظر نظم بی‌نظیر بود.

دکتر علیرضا شیخ‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تحولاتی که اخیرا اتفاق افتاد عملیات نظامی و موشکی ایران تحت عنوان وعده صادق بود و این عملیات یکسری اثرگذاری هایی داشته است.

استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه این عملیات از ابعاد مختلفی مهم محسوب می‌شود، گفت: این عملیات در سطح بسیار وسیع و مختلفی انجام شد و باعث شد که قابلیت‌های فرماندهی و توان عملیاتی ایران را به خوبی نشان دهد و در نوع خود در دنیا کم نظیر است.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه این عملیات از چند حیث مهم و قابل بررسی است، تصریح کرد: در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد گفته شده است که هر کشوری که خاک آن مورد تجاوز قرار بگیرد، حق دفاع مشروع از سرزمین خود را دارد. طبق اصول سرزمینی و اصول دیپلماتیک، اماکن دیپلماتیک و کنسولی جزء خاک یک کشور محسوب می‌شوند و این در چهارچوب اصلی است به نام اصل سرزمینی کشورها است.

شیخ‌محمدی ادامه داد: رژیم غاصب بدون توجه به چهارچوب‌ها و مقررات اصول بین‌الملل، مکان دیپلماتیک ما را موشک باران کرد و چندین نفر از عزیزان ما را به شهادت رساند، این باعث شد معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی در این قضیه نقض شوند. این قضیه باعث شد که ایران در چهارچوب مشروع دفاع بین المللی، از کیان خود حفاظت کند. عملیات وعده صادق در چهارچوب دفاع بود نه در چارچوب تهاجم.

وی افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است، هیچ وقت ما قصد تهاجم نداشته‌ایم، ولی اگر مورد هجمه قرار بگیریم طبق مقررات مشروع می‌توانیم از سرزمین خود دفاع کنیم. در دوران دفاع مقدس هم این اتفاق رخ داد و ما تنها از خود دفاع کردیم.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: دومین عاملی که در بحث وعده صادق بسیار مهم بود این بود که باید یک جایی جلوی حرکات رژیم صهیونیستی گرفته شود و این رژیم نیاز داشت یک گوشمالی ببیند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین موضوع در این عملیات اصل بازدارندگی بوده است، گفت: نیاز بود ما یک بار توان خودمان را به دنیا ثابت کنیم و بگوییم که ما به لحاظ نظامی کشور اول منطقه هستیم. عملیات وعده صادق نشان داد که اگر یک وقتی چهارچوب سرزمینی ما مورد هجمه قرار بگیرد، با یک ضربه سخت به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. این عملیات یک اعلان موضع جدی به تمام دنیا خصوصاً کشورهای همسایه و آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: اثر عملیات وعده صادق هم در بعد جهانی و هم در بعد منطقه‌ای بسیار مهم بود. تا قبل از این عملیات آمریکایی‌ها هر زمانی بحث ایران که می‌شد می‌گفتند تمام گزینه‌ها روی میز است یعنی علیه ایران اقدام نظامی می‌کنیم ولی این عملیات نشان داد که توان نظامی ایران چقدر است و از تنها چیزی که صحبت نشد عملیات نظامی و گزینه روی میز بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات باعث شد جبهه مقاومت و مردم مظلوم فلسطین انرژی مضاعفی بگیرند، در واقع این عملیات باعث دلخوشی آن‌ها شد.

وی افزود: عملیات وعده صادق باعث شد که همبستگی و همگرایی ملی نیز به نحو احسن نمود پیدا کند و دیدیم که اقشار مختلف مردم از این عملیات حمایت کردند. این عملیات، مقابله‌ای بود با تمام فضاسازی‌هایی که در عرصه بین المللی ایجاد شده بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات یک ویژگی دیگر نیز داشت و آن این بود که پوچی توان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و آمریکا مشخص شد، شاید دیده باشید که اسرائیل تا قبل از این ماجرا همیشه عنوان می‌کرد که از قدرت بالایی برخوردار است و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را از لحاظ اطلاعاتی و نظامی به چالش بکشد. سیستم اطلاعاتی، عملیاتی و گنبد آهنین آن‌ها در حملات موشکی ایران به درستی جواب نداد. این عملیات یک ضربه جبران‌ناپذیر هم از لحاظ نظامی و حیثیتی به آمریکا وارد کرد و اثرات آن را در حال حاضر شاهد هستیم که در حمایت از این قضیه دانشگاه‌های آمریکا پای کار آمدند و انزجار خود را از ژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا اعلام کردند.

وی افزود: مطمئناً افکار عمومی دنیا بیش از پیش پای کار خواهد آمد و وعده راستین قرآن هست که باطل رفتنی است و هیچ جایی  نخواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • عملیات جدید ضدصهیونیستی در کرانه باختری
  • نیرو‌های مسلح یمن: دو ناوشکن آمریکایی و دو کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را هدف قرار دادیم
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت